Tuesday, October 22, 2013

Uus plaat "Kokku"


Meie kolmas siidiplaat, mis kannab nime "Kokku" on valmis saanud. Esimest korda esitlesime seda Lõikuspeo raames toimunud kodukontserdil Kati pool.
Plaadi heli keeras Kuremäe tohtrimajas Tanel Klesment ja kujunduse tegi Kärt Einasto. Plaadil on kokku 17 lugu. Ühe loo eestlauljaks kutsusime Kristiina Ehini, kellega tegime 2013. aasta Viljandi Folgil koos kontserdi "Sajaga soovitud". See oli kontsert, kus kokku said meie laulud ja Kristiina looming.

Meie kolmandal plaadil on kokkusaamisi päris mitu. Siin kohtume meie vanade regilauludega ja mitmes laulus kohtuvad regilaulud uute viiside ja seadetega. Me ei karda lisada uusi viise vanadele regivärssidele kui meie meelest hakkab laul paremini mõne teise viisiga kõlama. Selle plaadi lood on pärit erinevatest Eesti nurkadest ja seotud meie päritoluga. Laulmine toob meid ikka ja jälle kokku. Meid on pikemat aega paelunud Karksi rikkalik pärimus ja sellele plaadile on jõudnud mitmed Karksi laulikutelt pärit laulud. Nüüdseks oleme leidnud Karksi kanti ka oma loomingulise pesa, vana talupaiga, Päikesemäe, mida püüame koos taastada. Sellest on saanud veel üks mineviku ja oleviku kokkusaamise koht.
 

Plaadihuvilised leiavad selle peatselt plaadi või raamatupoest ja Pärimusmuusikaaida plaadipoest, aga kel huvi otse meie käest ja pisut soodsamalt plaati saada, või tahaks oma poes või mujal neid müüki panna, kirjutagu regilaul@gmail.com ja me leiame lahenduse.

No comments: